Hoe een tandheelkundig dossier overdragen?

Aan het correct opvragen van uw dossier zijn wat (juridische) regels verbonden. Tandartsendorp bewaart uw tandheelkundig (medisch) dossier digitaal, op een zeer zorgvuldige manier, in ons serversysteem. De patiënt heeft steeds recht op inzage en een kopie kan digitaal bezorgd worden. Dit dient overgedragen te worden via beveiligde drager (bv USB stick) en naar de letter van de GDPR-wetgeving, door de patiënt in kwestie of zijn wettelijke vertegenwoordiger.

Indien u uw dossier opvraagt, betekent dit dat u enkel nog vertrouwen stelt in Tandartsendorp om het veilig aan u persoonlijk over te dragen. U kan het verzoek via mail (klik HIER) laten gebeuren. Vervolgens reikt u ons een beveiligde drager (USB stick) aan en na het volbrengen van 10€ administratiekost per dossier (via elektronische betaling) kan u deze, persoonlijk, opnieuw ophalen. Indien u geen beveiligde drager heeft, kunnen wij dit voor u voorzien tegen meerkost (marktprijs USB stick 16GB of 32GB). Een wachttijd is dan mogelijk indien niet in stock.

Wenst u uw dossier aan ons over te dragen als nieuwe patiënt? Graag ontvangen wij dan uw beveiligde drager met de bestanden bij aanvang van uw 1ste consultatie, het doorsturen via mail van uw dossier als nieuwe patiënt is uiteraard op uw eigen risico.

Nieuwsbericht 18/12/2020